The product comes in two flavours: creme caramel and chocolate. I got my hands on a 700 g bag of creme caramel. The bag costs around 26€ and will give me up to 24 servings of pudding.
The instructions are very simple: mix a scoop of protein pudding powder with 1,5-3 dl milk in a shaker, pour in a bowl and let it set in the fridge for 5 minutes before consumption.
/// FAST Pudding on loppuvuodesta 2012 lanseerattu proteiinivanukas, jota suomalaiset valmentajat, fitnessmallit ja -kilpailijat ovat kovasti mainostaneet ja kehuneet viimeisen kuukauden aikana. Olen itse ollut jokseenkin kiinnostunut kokeilemaan tuotetta, vaikka aiemmat kokemukset proteiinivanukkaista eivät ole olleet maininnan arvoisia.
Tuotetta on kahdessa maussa: toffee ja suklaa. Sain käsiini toffeen makuisen 700 g säkin, josta ehtiikin "testailla" tuotetta jonkun aikaa. 700 g säkki kustantaa kaupassa noin 26€ ja siitä riittääkin noin 24 käyttökertaan, eli yhden annoksen hinta on noin 1€.
Puddingin käyttöohjeet ovat hyvin selkeät: sekoita yksi mitallinen (n 30g) jauhetta 1,5-3dl maitoa "sheikkerissä" (eli proteiinisekoittimesta, esimerkiksi tällaisessa), ravistaen seosta kunnolla. Kaada seos kulhoon ja anna seistä jääkaapissa 5 minuuttia ennen tarjoilua.
WHAT IS IT MADE OF?
Nutritional info and ingredients of FAST Pudding (Creme Caramel).
Calcium caseinate is a protein derived from casein in skim milk. Caseinate is widely used by bodybuilders and other athletes. Calcium caseinate is ingested before bed or after a workout, as it breaks down at a slower rate than whey protein and supplies the body with a sustained amino acid release. This can help you prevent catabolism, i.e. the breakdown of muscle proteins. Additionally, calcium caseinate contributes to a feeling of satiety, aiding in weight loss. Also, calcium caseinate has a high content of L-glutamine, which is an amino acid essential to building muscle. Calcium caseinate is soluble and does not clot in the stomach. Other than possible allergic reactions, there are no known side effects associated with use of calcium caseinate.
Inulin is a carbohydrate produced by many types of plants (banana, agave, garlic, onion and many more). Since inulin is not absorbed in the gastrointestinal tract, it is considered a dietary fiber. Inulin is used in processed foods, because it can be used to replace sugar, fat, and flour. Inulin is generally recognized as safe by the U.S. Food and Drug Administration (FDA). The consumption of large quantities (in particular, by sensitive or unaccustomed individuals) can lead to gas and bloating, and products that contain inulin will sometimes include a warning to add it gradually to one's diet. If you're interested in learning more about inulin, read this article.
Sucralose is an non-caloric artificial sweetener. Sucralose is stable under heat, so products containing sucralose can be used in baking. Sucralose is ranked as "safe" and is accepted by the FDA and the European Food Safety Authority, after reviewing more than 100 safety studies on sucralose.
// FAST Pudding toffeen ravintosisältö ja ainesosat:
Kalsiumkaseinaatti on maidosta johdettu proteiini, jota kehonrakentajat ja muut urheilijat käyttävät katabolian eli lihaskadon estämiseksi. Kaseinaattia suositellaan käytettävän iltaisin tai treenin jälkeen, sillä se hajoaa kehossa hitaammin kuin heraproteiini, taaten pitkäkestoisen aminohappojen erityksen. Kalsiumkaseinaatti sisältää myös korkean määrän L-glutamiinia, lihaksen kasvuun tarpeellista aminohappoa. Kalsiumkaseinaattia käytetään myös painonpudotuksen apuna, sillä se luo tunteen kylläisyydestä. Mahdollisten allergisten reaktioiden lisäksi kalsiumkaseinaatin käytöllä ei ole raportoituja haittavaikutuksia.
Inuliini on hiilihydraatti, jota esiintyy luonnossa useissa kasveissa (suurimmat pitoisuudet mm. banaanissa, agavessa, valkosipulissa ja sipulissa). Inuliini ei imeydy ruoansulatuselimistössä, joten se lukeutuu ravintokuituihin. Inuliinia käytetään yhä enemmän prosessoidussa ruoassa, sillä inuliinilla voi korvata sokerin, jauhot ja rasvan. Inuliini on Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkeviraston mukaan turvallinen aine. Suurten inuliinipitoisuuksien käyttö saattaa aiheuttaa vatsavaivoja (ilmavaivoja ja turvotusta), jonka vuoksi inuliinipitoiset ruoat suositellaan otettavan käyttöön vähitellen. Jos olet kiinnostunut lukemaan enemmän inuliinista, tsekkaa tämä artikkeli.
Sukraloosi on kaloriton keinotekoinen makeutusaine. Sukraloosi kestää hyvin kuumuutta, joten sukraloosia sisältävät elintarvikkeet soveltuvat hyvin mm. leivontaan. Sukraloosi on luokiteltu turvalliseksi Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirastossa sekä Euroopan elintarvikevirastossa yli 100 turvallisuustutkimuksen perusteella.
I mixed the pudding powder with 2 dl skimmed milk. It coagulated almost instantly, I had to scoop it out of the mixer - a pleasant surprise. The pudding felt almost like a mousse, not at all like a decent pudding. Not sure whether I like that or not, because the "pudding" was a lot lighter than I expected. The taste was OK, a bit too sweet for my taste. I'm not that into caramel flavoured products, so I'm a bit biased. I tested the product again with satsumas and grapes - MM! Now there's a combo I can honestly recommend. You can also add a teaspoon of raw chocolate powder to the mix to get a lovely chocolate pudding.
Sekoitin pudding-jauheen 2 desilitraan rasvatonta maitoa. Pudding hyytelöityi samantien, jouduin kaapimaan sen sheikkeristäni - olin tähän positiivisesti yllättynyt! Olin odottanut puddingilta aika paljon, tekstuuri ei ollut lähellekään niin hyytelömäinen kuin odotin, enemminkin moussemainen ja aika kevyt. Itse maku oli todella makea, hieman liian makea omaan makuuni. En ole hirveämmin toffeenmakuisten proteiinivalmisteiden ystävä, joten olen tässä puolueellinen. Toisaalta, söin puddingin välipalaksi aamupäivästä, enkä ollut kovinkaan makeanhimoinen, joten vanukkaan makeus meni mulla vähän hukkaan. Kokeilin tuotetta uudelleen satsuman ja viinirypäleiden kanssa - tätä komboa voin suositella :) Voit myös kokeilla sekoittaa pudding-jauheeseen 1 teelusikallisen raakakaakaojauhetta saadaksesi suklaisen vanukkaan.
Conclusion: The product is OK to use when you have a serious hankering for something sweet. The ingredients of the product are pure and suit most people well (but not for people with milk protein allergy!). Because the product has inulin and sucralose, I recommend that you start using the product gradually to minimize any side effects (see above).
Yhteenveto: Tuotetta on ihan OK käyttää, kun on järkyttävä makeanhimo - ihan perus "välipalaksi" tämä ei sovi ainakaan allekirjoittaneelle. Vanukkaan ainekset sopivat suurimmalle osalle ihmisistä hyvin (huom. ei maitoproteiiniallergikoille). Inuliinin ja sukraloosin vuoksi suosittelen puddingin vähittäisen käyttöönoton, jotta mahdollisilta haittavaikutuksilta vältytään (kts. yllä).
Did I answer all your possible questions about the product? If not, leave me a comment :)
Vastasinko kaikkiin mahdollisiin kysymyksiisi tuotteesta? Jos en, jätä kommentti :)
/Ulrika
No comments:
Post a Comment